cvpl,

Hvad er Cyberværnepligten?

Kasper Hjortborg Kristiansen Kasper Hjortborg Kristiansen Follow Sep 07, 2022 · 1 min read
Hvad er Cyberværnepligten?
Share this

Cyberværnepligten er et politisk udspil der skal udklække ~30+ nye digitale sikkerhedstalenter om året. - Når disse talenter er færdige med cyberværnepligten vil de være ambassadører for god IT-sikkerhed i det danske kongerige.

Værnepligtsperioden er samlet 10 måneder, delt op i to sektioner:

  • 4 måneders grundlæggende værnepligt, i et af de tre værn (Hæren, Flyvevåbenet eller Søværnet)
  • 6 måneders cyberuddannelse ved Føringstøtteregimentet i Fredericia. Uddannelsen indeholder desuden to ugers praktik og afsluttes med en uges incident response øvelse.

Der er forskellige krav for at kunne blive optaget på denne uddanelse, du skal b.la. kunne sikkerhedsgodkendes til HEMMELIG, og bestå en prøve der kortlægger dine IT-færdigheder. Det skal dog siges, at man behøver ikke have de vilde tekniske kompetencer, men blot en nysgerrighed for at lære, og en grundforståelse for de komponenter en computer og et netværk består af.

Efter man har gennemført denne intensive uddannelse kan man enten vælge at fortsætte i en militær stilling i Forsvaret, eller tage det civile spring.

I dag er der flere tidligere cyberværnepligtige, som eksempelvis arbejder som incident respondere, cyberanalytikere og penetration testere i firmaer som Sundhedsdatastyrelsen, Region Midt, With-Secure og Trifork Security. Nogle har også valg at fortsætte i Forsvaret ved blandt af Føringsstøtteregimentet, Efterretningsregimentet og Koncern IT (KAKI)

Lyder Cyberværnepligten som noget for dig? Så kan du læse mere om den og ansøge her: https://cvpl.dk

FDCA{cyb3rværn3p

Kasper Hjortborg Kristiansen
Written by Kasper Hjortborg Kristiansen