spotlight,

Spotlight - Astrid Gufler

Gustav Ask Larsen Gustav Ask Larsen Follow Dec 12, 2022 · 2 mins read
Spotlight - Astrid Gufler
Share this

Spotlight - Astrid Gufler

FDCA’s medlemmer består udelukkende af tidligere cyberværnepligtige, men vi kan ikke alene tage æren, for hvor langt vi er nået i forenings korte levetid. Vi har været så heldige at have støtte fra flere af landets eksperter, og uden dem havde vi ikke stået hvor vi gør nu. Dette er det første post i en serie, hvor vi takker og sætter fokus på nogle af de drivkræfter, der hjælper os med at nå vores ambitioner og mål. I dette opslag vil vi stille skarpt på vores Advisory Board medlem Astrid Gufler. Astrid er i dag politisk chefrådgiver for Djøf.

En af foreningens målsætninger er at bidrage til Danmarks og Rigsfællesskabets modstandsdygtighed over for cybertrusler. Men hvordan ser den det reelle trusselsbillede ud ifølge Astrid?

Jeg oplever at vi i stigende grad har en forståelse for nødvendigheden af sikkerheden, da Danmark jo er et meget digitaliseret land. Og det er også klart, at jo mere digitaliseret vi er, jo mere sårbare er vi også. Samtidigt er der en universel mangel på cyberkompetencer. Og når vi kigger rundt på virksomheder og myndigheder, er niveauerne for sikkerheden meget forskellige.

Jeg kan godt have lidt ondt af de små virksomheder, der ikke altid har de samme ressourcer til at prioritere sikkerheden.

Selvom foreningen ikke er bleg for at sætte målsætningerne og ambitionerne højt, så er der ingen tvivl om, at vi fortsat er en relativ lille og ny organisation. Hvordan kan det så være, at Astrid vælger at bruge så meget tid på FDCA?

Jeg kan godt lide foreningens formål, som nærmest har en idealistisk tankegang. I har en interesse, og et ønske om, at Danmark skal være cyber-sikkert. I brænder for noget. Jeg synes, at det har været skide sjovt at være med, og jeg er helt ekstremt imponeret over alumnernes engagement i foreningen, og hvad i har opnået på så kort tid. Jeg håber at jeg kan være med og bidrage på den fortsatte rejse.

Udover et solidt netværk og et hav af kontakter, så hjælper Astrid med sin skarpe indsigt, professionelle tilgang og gode energi, til at FDCA sammenlagt bidrager til en højere cybersikkerhed i Danmark. Vi er ekstremt taknemmelige for at have hende med ombord og som en forening i vækst er vi især spændte på, hvordan hendes kompetencer fremover vil hjælpe FDCA.

Gustav Ask Larsen
Written by Gustav Ask Larsen